23 Mart 2015 Pazartesi

Çimen ve Leylak Kokusu

 Çimen Ve Leylak Kokusu

Bu hikayede yer alan karakterlerin hiç biri gerçek değildir. Keşke gerçek olsaydı. Hikayedeki kişiler ve sizde uyandırdığı duygularla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca hikayeyi henüz okumamış kişileri göz önünde bulundurarak, hikayede fark ettiğiniz ayrıntı ve sürprizler için muratcitak@gmail.com adresinden bana ulaşabilir, yorumlarınızı iletebilirsiniz.


Bir gülüşe, bir ömür adanabilir. Gülüşleriniz eksik olmasın ömrünüzde. Hayata Gülümseyin.


Sevgi, doğduğu ilk günden itibaren karşılaştığı, sarılıp sarmalandığı duyguydu. Kollanıp korunduğu şehirden ilk ayrıldığında yaşadığı ise korku ve aşktı. Burak yeni karşılaştığı bu duygularla baş edebilecek mi? Kendisinin bile anlam veremediği bu duygunun, Oya’da bir karşılığı olacak mı? Yaşadığı bu içsel yolculuğa, onu hissederek ve anlayarak çıkmanız umuduyla.  


Kızım Lara Nil Çıtak'a, yazılarımı yayımlamam ve blog açmam için beni teşvik eden Birgül Aydın'a, blog konusunda teknik destek veren Özgen Aydın'a, hikayemin bütün editöryal yükünü çeken Cavidan Çıtak'a ve hikayeyi e-kitaba dönüştürüp yayımlayan TrendEra Magazin ailesinden Behsat Karaman'a teşekkür ederim.

Hikayeyi e-kitap olarak okuyabileceğiniz link aşağıdadır. Hiç bir ücret ödemeyecek ve reklamla karşılaşmayacaksınız.

E-Kitap Link : Çimen ve Leylak Kokusu

E-posta            : muratcitak@gmail.com
Blog                 : http://birgulusteben.blogspot.com.tr/
Facebook         : https://www.facebook.com/tesra
Twitter             : http://www.twitter.com/Murat_Citak_
Instagram         : https://instagram.com/muratcitak

20 yorum:

  1. Kitabını severek okudum, her satırını çok sevdim,bazı cümlelerinin altını çizerek aklıma ve kalbime kaydettim.
    Yazacağın diğer yazıları da merakla bekliyorum.
    Sevgiyle kal.



    YanıtlaSil
  2. Kuzi bilmem hatırlarmısın ilkokulda bir piyes yazıp oynamıştın demekki teee ozamandan belliymiş bugünlere geleceğin başarılarının devamını canııı gönülden dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sen söyleyince hatırladım. İsmi de "Börek Hırsızları" gibi bir şeydi. Demek, Çimen ve Leylak Kokusu ilk hikayem değilmiş. Kuzen sen nereden hatırladın, vallahi tebrik ederim. :)

      Sil
  3. Murat Dayım; hikayende anlatma biçiminde çok güzel olmuş. Başarılarınında makalelerininde devamını bekliyoruz. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet'im okmuş olman ve benim için çok önemli olan yorumun için teşekkür ederim. Ailecek iyi ki varsınız.

      Sil
  4. “Her yürek acıyı başka algılar. Hiç kimsenin acısını, seninmiş gibi hissedemezsin. Hissedemediğin acıya yapacağın teselli, o acıyı kanatmaktan öteye gidemez. Acının ortağı olunmaz, acının yareni olunur.” Beni çok etkileyen satırlardan biri oldu.
    Canın ölümünün Oya üzerindeki etkileri, Oya gibi beni de ağlattı. Oya’ya neden yeniden İzmir’e gitmesi gerektiği betimlemen daha da arttırdı göz pınarlarımdaki akışı.
    “- Giderken “ben gelene kadar iyi bakın Burak’a” dedi. “ cümlesi hikâyenin devamının geleceğini mi vurguluyor?
    Emeğine sağlık Muratcığım. Yazmaya devam.Kucak dolusu sevgilerimle.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgen abim çok teşekkürler, her zaman yanımız da kocaman yüreğiyle, kocam bir güçsün. Seni çok seviyorum. Burak'ın önemsediği gibi "Canıımmmsın".

      Özgen abicim, hayattan bir kesit, biraz da okuyucuya kalan bir son olmalı diye düşündüğümden böyle bitti. Tabi ki hikayeyi yazarken, kurguyu yapabilmek için karakterlerin arka plan hikayelerini oluşturdum. Bu yüzden hikayeyi devam ettirebilecek durumundayım. Bunu yapmalı mıyım yoksa böyle kalması daha mı iyi olur, bilmiyorum. Biraz da gelen tepkilere göre hareket etmeliyim diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Sevgili Murat kaleminize sağlık..profilinizdeki "Tek vasfım ve kimliğim insan olmak"ibaresini görünce çok sevindim..işte benim gibi düşünen biri daha blog yazıyor diye sevindim..kutluyorum sizi...okurlarınız bol olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bilge. Hayatlarımızı paylaşmaya ve güzelleştirmeye devam. Restorasyon yaptığınız binaları gördüm, tarihi bir dokunuşla neler yapılabiliyor. Bende sizi hayatımızı böylesine güzel renklendirdiğiniz için tebrik ederim.

      Sil
  6. Vavv hem Bülbülümün kardeşi hem blogger, çifte kavrulmuş lokum benim için...
    Söz hikaye(leri)nizi okuyacağım , dönüp dolaşıp yine geleceğim. Sanalda da olsa hem sizinle hem blogunuzla tanışmaktan mutluluk duydum.
    Keyifli bloglamalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım çok teşekkür ederim. Hepsi Bülbül'ün ısrarı ile oldu zaten. Ben de sizlerle tanıştığım için mutluyum. Umarım hikayemi beğenirsiniz.

      Sil
  7. Ablanızın bloğunda görüp geldim, sitenize katıldım. Kızınızın adı ne güzel, Lara Nil... Benim kızımın adı da Karya Nil :) Kitabınızı da okuyacağım. Kahve yanı bloğuma beklerim sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezaketiniz için çok teşekkür ederim.

      Kızlarımız adaş. Bloğunuzdan Antik Mısır'ı çok sevdiğiniz belli oluyor, sanırım Nil oradan geliyor. Benim kızımın da ismi Mısır seyahatimiz sonrasında Mısırın üzerimizdeki etkisinden. Sanırım Karya ismi de Anadolu'nun kadim uygarlığından, Anadolu'nun asıl yerlileri Luvi'lerden geliyor. Lara'da Anadolu'dan ama Antik Yunan.

      Sil
  8. Merhaba Murat Bey, ben de yeni keşfettim sizi... Kafa Dergi'ye beklerim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ilginize. Tabi ki büyük bir memnuniyetler takip edeceğim.

      Sil
  9. Birgül hanımın bloğunu ilgi ile takip ediyorum. Size "blog" yaşamınızda başarılar diliyorum. Bu arada izleyiciniz de oldum müsaadenizle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezaketiniz için çok teşekkür ederim İlhan Bey. Bizim ailede yemekler Birgül Ablamdan sorulur, sizin yemek üzerine olan bloğunuzda yayınladığınız yemekleri, bülbülün denemesi için ısrarcı olacağıma emin olabilirsiniz. Kitap Kokusu başlıklı http://ilhanucer.blogspot.com.tr bloğunuzu çok sevdim, okuduğunuz kitaplar hakkında ki yorumlarınızın da takipçisi olacağım. Umarım fırsat bulup benim hikayemi de okursunuz. Hikayem hakkında ki yorumunuzu merak ediyorum.

      Sil
  10. Kitabını okudum ve çok beğendim Muratcım :))) Bundan sonra ki hikayelerini sabırsızlıkla bekliyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevtap'çım beğenmiş olmana çok sevindim. Teşekkürederim.

      Sil

Nezaketiniz için teşekkür ederim